Opleveringskeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een opleveringskeuring

Werkwijze Opleveringskeuringvergelijk.nl

 1. In slechts 6 eenvoudige stappen uw opleveringskeuring:

  Stap 1: Vergelijken
  Vul de plaats of postcode in van het adres dat gekeurd dient te worden. Selecteer eventueel een ander inhoud en eventueel extra diensten in de “Keuzehulp”. Zorg ervoor dat u de inhoud van de woning of bedrijfspand en eventuele bijgebouwen weet.

  Stap 2: Offerte aanvragen
  Vraag een offerte aan bij de bouwkundige van uw keuze en u ontvangt deze per e-mail.

  Met meerdere kopers korting ontvangen op een opleveringskeuring? Bekijk de kortingen per woning op onze website. Indien u in aanmerking wilt komen voor collectiviteitskorting ontvangen wij graag een email lijst van alle kopers zodat wij hun kunnen uitnodigen voor de collectiviteitskorting. We zullen hier een termijn opgeven tot wanneer opdracht gegeven kan worden. De korting zal hierna per woning worden verrekend in het factuurbedrag. BIJN.nl kan eventueel ondersteunen om per post of via sociale media zoveel mogelijk kopers te interesseren voor de collectiviteitskorting.

  Stap 3: Afspraak maken
  Wilt u gebruik maken van onze offerte, dan heeft u 2 mogelijkheden om deze te bevestigen:
 2. De button "Direct afspraak maken" die gelijk op de pagina staat nadat u de offerte aanvraag heeft gedaan;
 3. In de offerte die u via de e-mail heeft ontvangen kunt u de button "Afspraak maken" aanklikken;

  Graag vernemen wij ruim op tijd de exacte opleveringsdatum en -tijd in verband met agendaplanning. (uiterlijk 5 werkdagen voor opleveringsdatum).

  Stap 4: Opdrachtbevestiging
  Na het administratief verwerken van uw gegevens ontvangt u van BIJN.nl de definitieve opdrachtbevestiging per e-mail. Lees de opdrachtbevestiging goed door.

  Stap 5: Opname
 4. Verzamel eventueel van te voren de bouwkundige punten die u zelf al wilt bespreken
 5. U ontmoet de bouwkundige voor de woning of bedrijfspand
 6. Samen met de bouwkundig en aannemer inspecteert u visueel de bouwkundige staat van de woning of bedrijfspand, meestal van buiten naar binnen en van boven naar beneden.
 7. Bij een appartement keurt de bouwkundige alleen het appartement en niet de gemeenschappelijke ruimte (tenzij anders overeengekomen).
 8. De bouwkundige zal alleen een visuele keuring uitvoeren en voert geen hak en breekwerk uit, zodat er geen schade ontstaat aan de woning of bedrijfspand
 9. Tijdens de opname maakt de bouwkundige gebruik van diverse hulpmiddelen en gereedschappen. Hij heeft de beschikking o.a. over een ladder en gebruikt een vochtmeter en fototoestel om bepaalde punten in te kunnen zoomen. De kruipruimte wordt door de bouwkundige beoordeelt wanneer mogelijk in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening.
 10. Tijdens de opname kunt u vragen stellen aan de bouwkundige.
 11. De bouwkundige geeft u indien gewenst na de keuring (zonder de aannemer erbij) een korte toelichting van de gevonden gebreken. De aannemer dient na de opleveringskeuring de gebreken op te lossen. U bent zelf verantwoordelijk of deze punten ook daadwerkelijk zijn opgelost.

  Stap 6: Bouwkundig rapport
  De bouwkundige stelt het opleveringskeuring rapport verder op met daarin de gevonden gebreken. Zodra het rapport gereed is ontvangt u van BIJN.nl een betalingsverzoek. Na betaling kunt u daarna het rapport direct downloaden.

Sinds 2013 ruim 3.649 aanvragen - Totaal 210 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7