Opleveringskeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een opleveringskeuring

Er zitten blaasjes in het schilderwerk van mijn kozijnen/deuren van mijn nieuwbouwwoning. Hoe kan dit?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor blaasjes in het schilderwerk kunnen ontstaan. Een daarvan is doordat water en/of damp zich onder de verf verzamelt. Deze ontstaan vaak doordat de ondergrond niet goed gereinigd is. Als een ondergrond te vochtig is, kunnen er ook blaasjes ontstaan tijdens het schilderen. Dit is ook mede afhankelijk op welk materiaal u gaat verven. Harsrijke houtsoorten zoals vuren en grenen kunnen ook blaasjes veroorzaken. Om dit te voorkomen is het verstandig om dit zo goed mogelijk weg te steken en eventueel op te vullen met een reparatiemiddel. Door warmte kunnen er ook blaasjes ontstaan. Met name op houtsoorten met grove poriën. Dit gebeurt als lucht niet kan ontsnappen en die lucht warm wordt. Daarom is het verstandig om niet in de volle zon te schilderen.
Om blaasjes te voorkomen of te beperken is het belangrijk om de ondergrond goed te reinigen voordat u gaat schuren. Verwijder eventuele vette plekken en andere onvolkomenheden. Breng ook niet een al te dikke laag aan. Schilder op alleen droge ondergronden en bij voorkeur in de schaduw.
Om dit soort problemen te voorkomen adviseren wij u dan ook om tijdens de oplevering van uw nieuwbouwwoning een bouwkundige uit te nodigen. Een bouwkundig inspecteur loopt samen met u en de aannemer door de woning en noteert zichtbare gebreken.

Blaasjes schilderwerk OKV.jpg


Opleveringskeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 3.649 aanvragen - Totaal 210 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7