Opleveringskeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een opleveringskeuring

Ik heb vochtplekken in mijn nieuwbouwwoning. Hoe kan dit?

In een nieuwbouwwoning zit vier- tot vijfduizend liter vocht. Dit komt door o.a. materialen die aangemaakt worden met veel water zoals beton, cement en gips. Maar ook tijdens de bouw staat uw woning veel bloot aan verschillende weersinvloeden. Daarom kan het enige tijd duren voordat al het vocht uit uw woning is. Meestal is het oppervlak binnen een paar weken droog.
Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk bouwvocht behandeld. Dit om schade, ongemakken en gezondheidsproblemen te voorkomen. Als bouwvocht niet afgevoerd wordt kan uw woning muf gaan ruiken en kunnen er schimmels ontstaan. Bouwvocht kan ook schade veroorzaken aan uw woning.
U kunt de woning op een natuurlijke wijze laten drogen door ramen en deuren zoveel mogelijk open te zetten met droog weer. Sluit ruimtes ook zo min mogelijk af zodat het vocht weg kan.
U kunt ook gebruik maken van een bouwdroger om het bouwvocht uit de woning te krijgen. Let wel op. Een te snelle opwarming verhoogt het risico op scheuren in de muren en vloeren.
Maar u kunt er ook voor kiezen om een specialist in te schakelen voor het verwijderen van het bouwvocht. Om dit soort problemen voor te zijn en/of tijdig in kaart te brengen, raden wij u ook altijd aan een opleveringskeuring uit te laten voeren tijdens de oplevering van uw nieuwbouwwoning. Hiervoor kunt u een bouwkundig inspecteur inschakelen.

Vochtplekken nieuwbouwwoning.jpg


Opleveringskeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 3.696 aanvragen - Totaal 210 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7