Opleveringskeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een opleveringskeuring

Moeten wanden/muren van een nieuwbouwwoning behangklaar worden opgeleverd?

Veel mensen gaan er vanuit dat in een nieuwbouwwoning de wanden behangklaar worden opgeleverd. Behangklaar houdt in dat de muren zo zijn gestuct dat ze klaar zijn om te behangen. Deze afwerking is minder vlak. Nieuwbouwwoningen worden vaak behangklaar opgeleverd maar u kunt er niet standaard vanuit gaan. Behangklaar is ook mede afhankelijk van het soort behang dat u wilt gaan gebruiken. Vaak geldt de regel hoe dunner het behang hoe egaler de wand moet zijn.
De afspraken met betrekking tot de nieuwbouwwoning staan vaak in de technische omschrijving. Deze omschrijft in grote lijnen de kenmerken en het afwerkniveau van uw nieuwbouwwoning. Als de technische omschrijving van uw nieuwbouwwoning onduidelijk is, ga dan zeker in gesprek met uw aannemer zodat u straks niet voor verrassingen komt te staan.
Zodra uw nieuwbouwwoning gereed is, wordt uw woning opgeleverd. Het is verstandig om tijdens de oplevering goed te kijken of de aannemer zich aan zijn afspraken heeft gehouden en dat de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken. U kunt hiervoor ook een bouwkundig inspecteur laten komen die samen met u en de aannemer door de woning loopt en alles grondig inspecteert.

muur behangklaar OKV.jpg


Opleveringskeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 3.649 aanvragen - Totaal 210 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7