Opleveringskeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een opleveringskeuring

Wat te doen aan lekkende radiatoren in mijn nieuwbouwwoning

Een lekkende radiator is uiteraard ontzettend vervelend en zeker in een nieuwbouwwoning. U kunt een aantal lekken zelf makkelijk verhelpen. Meestal komt een lek uit de verbinding tussen de radiator of buizen waaraan de radiator is bevestigd. Het kan ook komen doordat er een gaatje zit in een verwarmingsbuis.
Wanneer er bij de verbindingen van de radiator een lek aanwezig is, is wellicht de oplossing om enkel met een tang deze verbinding of koppeling dicht te draaien. Als dit het probleem niet oplost en u het lek wil gaan repareren is het sowieso verstandig eerst de CV leeg te laten lopen. Hiervoor moet u de toevoer uitschakelen en vervolgens de radiatorkraan of ontluchtingskraan openen. U kunt voor de reparatie van de lekkende radiatorkraan een speciale afdichttape en/of pasta gebruiken. Als u deze heeft aangebracht moet de pasta drogen. Als u te snel water langs de lekkage laat lopen is er een grote kans dat er weer een lekkage ontstaat. Daarna kunt u de radiator weer bijvullen.
Als u zelf de reparatie niet verholpen krijgt, kunt u een professional inschakelen of kijken of u de aannemer nog kunt benaderen. Na de oplevering van uw nieuwbouwwoning is de aannemer meestal verplicht om gebreken binnen een periode van 6 maanden te herstellen. Dit staat over het algemeen vermeld in de koopovereenkomst. Daarom raden wij u ook altijd aan een opleveringskeuring uit te laten voeren tijdens de oplevering van uw nieuwbouwwoning om dit soort problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Radiator.jpg


Opleveringskeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 3.696 aanvragen - Totaal 210 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7