Opleveringskeuringvergelijk.nl
De vergelijk website voor een opleveringskeuring

Zijn bladvangers nodig in mijn nieuwbouwwoning?

Op verschillende plekken in uw woning kunnen verstoppingen en lekkages ontstaan. Zo ook via de regenpijpen van uw woning. Regenpijpen worden vaak vergeten. Zeker tijdens de herfst kunnen bladeren en takjes via het regenwater bij uw regenpijp naar binnen. Dit kan een overstroming of verstopping tot gevolg hebben. Hierdoor kan het vocht in de muren van uw woning gaan trekken die ervoor kunnen zorgen dat er schimmelplekken ontstaan. U kunt dit voorkomen om een bladvanger te plaatsen. Het is wel verstandig om eens in zoveel tijd de bladvanger leeg te halen.
Als u dit niet doet, kan de regenpijp alsnog overstromen. Mocht dit toch gebeuren kunt u dit zelf oplossen of een specialist inschakelen voor het doorspuiten van de afvoer.
Als u waterschade aan uw muren heeft en niet weet waar de schade vandaan komt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk de bron van de lekkage in uw woning achterhaalt. Zo voorkomt u dat de waterschade zich verspreidt. U kunt hiervoor eventueel ook een specialist inschakelen.
U kunt ook de aannemer benaderen. Na de oplevering van uw nieuwbouwwoning is de aannemer namelijk verplicht om gebreken binnen een periode van 6 maanden te herstellen. Dit staat meestal vermeld in de koopovereenkomst. Daarom raden wij u aan om een opleveringskeuring uit te laten voeren tijdens de oplevering van uw nieuwbouwwoning om dit soort problemen te voorkomen.


Opleveringskeuring nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 3.667 aanvragen - Totaal 210 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7